
400g makkaraa (lenkkiä, nakkeja tms)
5 keskikokoista perunaa
5 isoa porkkanaa
2 lihaliemikuutiota
yrttejä maun mukaan (esim. timjami, rakuuna, persilja)
mustapippuria
Kuutioi makkara pieniksi sormenpään kokoisiksi palasiksi ja käytä sen verran paistinpannulla, että palaset saavat hieman pintaansa väriä. Kuutioi perunat ja porkkanat samankokoisiksi palasiksi.
Laita kattilaan makkarat, perunat, porkkanat, lihaliemikuutiot, vettä ja yrttejä. Keitä kypsäksi noin 20 minuutin ajan. Kun perunat ovat sopivan kypsiä, on keitto valmis. Seuraavana päivänä mielestäni vielä parempaa lämmitettynä.
Aikoinaan 90-luvulla, viisaudenhammastragedian aikaan tuli syötyä tuollaista nakkisoppaa sauvasekoittimella soseutettuna - toimi muuten silläkin tavalla.
VastaaPoista