lauantai 26. maaliskuuta 2011

Siskonmakkarahampurilaiset ja bataattiranskalaiset

Jatketaan Ameriikan malliin vielä. Vaihde jäi päälle niin minkäs teet. Tuli pakottava tarve saada HYVÄ hampurilainen ja tulihan tästä sellainen.

Ainekset
2 valmista hampurilaissämpylää
400 g siskonmakkaraa
iso punasipuli
1 iso bataatti
1 muna
4-5 tuoretta herkkusientä
juustoa
mustapippuria
suolaa
öljyä
BBQ-kastiketta
majoneesia

Kuori ja suikaloi bataatti suunnilleen normiranskalaisten kokoisiksi paloiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota hieman öljyä ja suolaa päälle. Laita uuniin n. 200 asteeseen.

Purista siskonmakkaramössö kulhoon ja sekoita joukkoon hieman mustapippuria, suolaa ja muna. Paista lihasta kaksi hieman sämpylää suurempaa paksua pihviä. Se kullä kutistuu kypsyessään. Kun pihvit ovat kauniisti ruskistuneet ja lähes kypsiä, niin laita ne uunipellille bataattien seuraksi. Paista pannulla myös kaksi sipulin siivua ja laita nekin uuniin. Tee samoin viipaloiduille herkkusienille.

Jos kaikki meni putkeen, niin bataattien ollessa kypsiä kaikki muutkin ovat valmiita. Kasaa hampurilainen; pohja,  majoneesi, herkkusienet, pihvi, juusto, kansi. Tarjoile lisäksi autenttisuuden turvataksesi cole slaw:ta, eli salaattia jossa on pääosassa valkokaali ja porkkana. Googleta, jos kiinnostaa.

Tämä muuten maistui huomattavasti paremmalta kuin Ameriikan hampurilaiset. Niissä kun tuntui yleensä olevan ongelmana se, että kaikki kastikkeet ja mausteet puuttui. Oli useimmiten pihvi sämpylän välissä ja sillä hyvä. Ensi kerralla tätä pitää kokeilla naudan- tai hepan lihasta.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti