sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Rapeanahkainen lohi mustekastikkeella

Ainekset (kahdelle)
Lohifileetä halutunkokoinen pala
Suolaa
Mustapippuria
Paistamiseen voita

Kastike:
3 dl sherryä
2 sipulia
suolaa
mustapippuria
2 annosta (n. 2 tl) mustekalan mustetta

Laita pilkottu sipuli, sherry ja muste kattilaan. Keitä reilu puoli tuntia kunnes sipulit ovat pehmeitä. Soseuta sileäksi kastikkeeksi. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Poista suomut lohesta. Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Paista nahkapuoli alaspäin kuumalla pannulla voissa. Kun nahka on rapeaa, käännä kalat ja paista puolisen minuuttia. Nosta kalat hetkeksi talouspaperin päälle kuivumaan.

Lisäkkeeksi sopii kuutioidut juurekset: Kuori ja pilko yksi iso porkkana, pala lanttua ja yksi peruna. Paista pannulla ensin lanttuja viitisen minuuttia jonka jälkeen lisää perunat ja porkkanat ja jatka paistamista reilu 5 minuuttia. Lisää pannulle pari ruokalusikallista hunajaa ja paista kunnes juurekset karamellisoituvat pinnasta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti