maanantai 13. lokakuuta 2014

Viskiä viskiä, viskikastiketta ja VISKIÄ


Nyt mennään ihan ilman kuvia, nyt ei ehdi kokata tai kuvata mitään mutta resepti tuli yhtäkkiä jostain syystä mieleen. Ties vaikka joku Olut & VISKI Expon kävijä innostuisi kokeilemaan vaikkapa Glenmorangiesta jotain jännää. Mikä linkki? Jaa ei toimi? No tämä toimii.

Kumpaakaan reseptiä en ole testannut mutta ei mikään voi huonoa olla jos seassa on kermaa ja VISKIÄ...

Hatusta vedetty VISKIkastike
- VISKIÄ 0,5 dl
- 1 sipuli pilkottuna
- 4 dl kermaa
- pari teelusikallista vaikka maizenaa
- suolaa ja pippuria

Kuullottele sipulit ja hauduttele hetken aikaa. Lisää joukkoon kerma ja hauduta 10 minuuttia.
Lisää joukkoon VISKI koko ajan sekoittaen, hauduta hetken aikaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita maizena pieneen määrään vettä, tai VISKIÄ ja sekoita kastikkeen joukkoon jotta saat suurustettua soosin haluamasi paksuiseksi. Tarjoile vaikkapa VISKISSÄ marinoidun lihan kanssa.

Hatusta vedetty VISKIkastike 2
- VISKIÄ 0,5 dl
- 1 sipuli pilkottuna
- 2 dl kasvis - tai kanalientä
- 2 dl kermaa
- pari teelusikallista vaikka maizenaa
- suolaa ja pippuria

Kuullottele sipulit ja hauduttele hetken aikaa kuumassa pannussa/kattilassa. Kaada sekaan VISKI ja yritä saada VISKI leimahtamaan. Käytä tarvittaessa omalla vastuullasi vaikka tulitikkua jollei muuten syty. Ei kannata tehdä tätä sitten liesituulettimen alla. Kun liekki on hiipunut, lisää joukkoon kasvis/kanaliemi sekä kerma ja hauduta 10 minuuttia. Jos meinaa juoksettua, vedä Bamixilla (halpis-sauvasekoitinkin käy jollei Bamixiin ole ollut varaa - onhan laadukas VISKI olennaisempaa) sekaisin niin hyvää tulee. Sekoita maizena pieneen määrään vettä, tai VISKIÄ ja sekoita kastikkeen joukkoon jotta saat suurustettua soosin haluamasi paksuiseksi. Tämänkin voi mainiosti tarjoilla VISKISSÄ marinoidun lihan kera.

Ruokajuomaksi molempiin sopii... hmm... annas kun mietin... Toki VISKIÄ voi kokeilla myös. Vaikkapa Glenmorangie, Bowmore, Aberlour, Ardbeg, Talisker, Laphroaig, Benriach, Glenfiddich, Lagavulin, Jura tai vaikkapa Caol Ila. Enempi parempi ja parempi vielä enempi parempi. 
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti