keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Itämainen kananuudelikeitto




Kanasuikaleita 300 g
Purjoa silputtuna pari desiä
1-2 porkkanaa kuorimaveitsellä raastettuna
lasi- tai riisinuudeleita 2 annoksen verran
2 valkosipulinkynttä
2 siivua galangaa (tuoretta tai kuivattua liotettuna)
1 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl jauhettua chiliä
1 rkl lime- tai sitruunamehua
2 rkl sokeria
tilkka öljyä
0,5-1 litraa vettä

Kuullota valkosipuli, purjo ja jauhetut mausteet kattilassa öljyssä. Lisää kanasuikaleet ja kypsennä hetken aikaa. Lisää vesi ja galangat. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää nuudelit. Anna kiehua nuudeleista riippuen puolikypsiksi, 5-10 minuuttia. Lisää porkkanat ja anna kiehua. Kun nuudelit ovat kypsiä, lisää mehu ja sokeri.

Autenttisemman ja paremman keitosta saa kun käyttää kuivattujen mausteiden tilalla tuoreita. Niitä nyt ei vaan sattunut olemaan käsillä.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti