torstai 12. elokuuta 2010

Kurkkukakku

Kasvihuone suoltaa edelleen kurkkuja katkeamattomana sarjana. Tzatzikia ja salaattia on tullut syötyä jo vähän liikaakin joten jotain muuta piti keksiä. Niinpä mieleeni juolahti pari vuotta sitten tekemäni kesäkurpitsakakku ja sen ohjeen mukaisesti syntyi tämä herkullisen mehevä kurkkukakku.

Ainekset
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
5 dl kuorineen raastettua kurkkua
2 kananmunaa
2 dl öljyä
1 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa tunnin ajan.

Erilaisia sävyjä kakkuun saa lisäämällä joukkoon pari teelusikallista vaniljasokeria tai maun mukaan kaakaojauhetta tai sitruunamehua. Ja mikä ettei kurkkuraastetta voi korvata vaikka kurpitsa-, kesäkurpitsa-, porkkanaraasteella.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti