sunnuntai 1. elokuuta 2010

Porkkanahillo

Piakkoin on tulossa viikon matka ja matkan ajaksi pitää saada joku kastelemaan pihakukkia. Perinteitä kunnioittaen päätimme pyytää naapurin mammaa puolen kilometrin päästä, mutta koska yhteydenpito siihen suuntaan on ollut melko heikoilla kantimilla viime joulusta saakka, piti jotain keksiä. Mikäpä sen mukavampaa kuin jokin oman maan tuotoksista kyhätty herkku. Mutta mitäs sitä tähän aikaan kesää olisi? Kaksi puoliraakaa tomaattia ja muutama nahistunut raparperin varsi. No sitten välähti; porkkanahillo! Aiemmin ei ole tullut kokeiltuakaan moista erikoisuutta, niin johan se on aikakin. Porkkanaa kasvaa kasvimaalla sen verran mukavasti että sieltä kilon verran joutaa koska tahansa säilöttäväksi.

1 kg porkkanaa
1 iso sitruuna
3 dl sokeria
3 dl hillosokeria
1 litra vettä

Pese sitruuna. Kuori sitruunasta keltainen kuoriosa ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Huolehdi sitä, että valkoinen osa on pois mahdollisimman tarkasti kuoresta. Purista sitruunasta mehu, jota pitäisi olla noin 1 dl verran. Laita vesi kattilaan ja keitä kuorisuikaleita siinä kymmenisen minuuttia. Ota kuoret pois vedestä ja laita paloitellut porkkanat veteen. Kun vesi kiehuu, lisää joukkoon sokerit ja sitruunamehu. Keittele 15-20 minuuttia kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Soseuta ne veden joukkoon esimerkiksi sauvasekoittimella ja kaada sitruunankuorisuikaleet sen jälkeen sekaan. Purkita hillo pestyihin lämpimiin lasipurkkeihin.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti