tiistai 5. lokakuuta 2010

Punajuuririsotto

Ainekset (4 annosta)

300 g punajuuria
2,5 dl (risotto)riisiä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 omena
1 dl omenamehua
3 tl kapriksia
6-7 dl kasvis- tai kanalientä
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko punajuuret pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kasarissa öljy ja lisää punajuuret ja sipulit. Kuullota viitisen minuuttia. Lisää riisi ja kuullota vielä hetken aikaa. Lisää joukkoon omenamehu ja anna kiehua hiljalleen kunnes lähes kaikki neste on imeytynyt riisiin. Lisää pienissä erissä liemi antaen aina riisin imeä neste itseensä. Kun kaikki liemi on imeytynyt, pitäisi riisin olla kypsää. Lisää kuutioitu omena ja kaprikset ja mausta suolalla sekä pippurilla. Tarjoile murennetun aurajuuston kera.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti