Tämän soosin tekeminen vie runsaasti aikaa, mutta lopputulosta kannattaa odottaa.
Ainekset
800 g jauhelihaa (lammasta, hevosta tai nautaa)
2 sipulia
6-8 isoa tomaattia
1 pötkö vuohenjuustoa
oliiviöljyä
2 dl punaviiniä
2 kanelitankoa
3 laakerinlehteä
puntti timjamia
2 tl fenkolin siemeniä
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
vehnäjauhoja suurustamiseen
suolaa
mustapippuria
Valmista ensin lihapullat. Jauha jauheliha ja sipulit tehosekoittimessa todella hienoksi tahnaksi. Lisää joukkoon mahdollisimman pieneksi palasteltu vuohenjuusto sekä pari teelusikallista mustapippuria ja teelusikallinen suolaa. Paista lihapullat kauniin ruskeiksi öljyssä ja siirrä ne sivuun odottamaan.
Kalttaa tomaatit. Pilko ne sen jälkeen pieniksi kuutioiksi. Kuumenna puolisen desilitraa oliiviöljyä pannulla ja lisää joukkoon fenkoli, kumina, paprika, kanelitangot ja laakerinlehdet. Kuullota mausteita hetken aikaa ja lisää tomaatit. Anna kiehahtaa ja lisää punaviini. Sekoita hyvin ja lisää joukkoon lihapullat ja narulla yhteen sidottu timjamipuntti. Anna hautua hiljalleen poreillen kannen alla noin 2 tuntia. Mitä pidempään, sen parempi lopputulos. Sekoita välillä. Poista lopuksi kanelitangot, timjamipuntti ja laakerinlehdet kastikkeesta. Suurusta kastike vehnäjauhoilla tarvittaessa halumasi paksuiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile spagetin kanssa.
sunnuntai 10. lokakuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti