sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Peurapaisti, tattiperunat ja maa-artisokkapyree

Peurapaisti
n. 1 kg paisti
Suolaa
Mustapippuria
Pari lanttua
Pari porkkanaa
Sipuli
Pari laakerinlehteä
Kymmenkunta katajanmarjaa
(Riistamaustetta)

Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen kokkaamista ja jatka sitten seuraavasti. Paista hyvin kuumalla pannulla pinta nopeasti ruskeaksi. hiero sen jälkeen suolaa ja pippuria joka puolelle. Laita paisti uunivuokaan ja heitä perään vihannekset ja laakerinlehdet (sekä riistamauste). Kaada muutama desi vettä pohjalle ja tökkää paistiin paistomittari. Paista 150 asteessa reilun tunnin ajan kunnet mittari näyttää 57 astetta. Ota paisti uunista ja kääri se 10 minuutiksi folioon ennen leikkaamista.

Sieniperunat
10 keskikokoista perunaa
3-4 dl herkkutattikuutioita (toki muukin sieni käy)
1 sipuli
1,5 dl kermaa
Suolaa
Mustapippuria
Öljyä

Kuori ja kuutioi perunat pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Paista sipulia ja sieniä pannulla öljyssä kunnes saavat hieman väriä pintaan. Lisää sekaan perunat ja kääntele viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos uunivuokaan ja kaada joukoon kerma. Huuhtele kermapurkki vedellä ja kaada vesi (0,5-1 dl) myös sekaan. Paista 150 asteessa 1-1,5 tuntia.

Maa-artisokkapyree
500 g maa-artisokkaa
5 dl maitoa
0,5 dl kuohukermaa
1 rkl voita
Suolaa

Keitä kuoritut artisokat maidossa pehmeiksi. Kaada maito pois ja soseuta artisokat. Lisää joukkoon voi ja kerma sekä mausta suolalla. Kuumenna ja tarjoile heti.

Punaviinikastike
2 dl punaviiniä
2 dl demi-glacea
2 tl balsamicoa
2 tl sokeria
2 rkl voita
Suolaa
Mustapippuria

Laita punaviini, balsamico ja sokeri kattilaan ja keitä ne puoleen. Lisää demi-glace joukooon ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita voi joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti