sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Lammaspata

Mikä tahansa liha hitaasti kauan haudutettuna on hyvää. Tällä kerralla vuorossa lammasta.

Ainekset
Lammasta luineen tai ilman 1-1,5 kg
2-3 sipulia
Puolikas valkosipuli kuorittuna
3 tomaattia
1,5 dl espressoa
4-5 dl punaviiniä
Meiramia
Kirveliä
3 laakerinlehteä
Mustapippuria
Suolaa
Öljyä

Paista nopeasti lihapaloihin ruskea pinta pannulla öljyssä. Laita lihat kannelliseen uunivuokaan. Lisää sekaan kuorittu valkosipuli, palasteltu sipuli ja tomaatti, laakerinlehdet ja mausteet. Kaada sekaan kahvi sekä sen verran punaviiniä että kaikki ainekset peittyvät. Laita vuoka 175-asteiseen uuniin 4 tunniksi. Sen jälkeen voit poistaa mahdolliset luunpalat ja lisätä halutessasi sekaan suurustetta mikäli liemi on liian juoksevaa. Anna hautua vielä tunnin ajan. Tarjoile valkosipuliperunoiden ja punaviinin kanssa.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti