lauantai 7. tammikuuta 2012

Mallasleipä

Ainekset
1,5 dl kaljamaltaita
2,5 dl kiehuvaa vettä
1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
0,5 dl öljyä
1,5 tl suolaa
0,5 dl siirappia
13 dl vehnäjauhoja

Kaada kiehuva vesi maltaiden päälle ja anna turvota puolesta tunnista tuntiin. Lisää joukkoon muut aineet ja vaivaa. Suosittelen konetta, sillä liisterimäinen taikina tarttuu turhan paljon käsiin. Taikina saa olla erittäin löysää, ohjeen määrillä tulee juuri sopivaa. Laita kulhon päälle liina ja anna kohota puoli tuntia lämpimässä paikassa. Muotoile taikinasta kaksi leipää uunipellille leivinpaperin päälle. Halutessasi peitä liinalla ja anna kohota vielä jonkin aikaa. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 35-40 minuuttia.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti