perjantai 6. tammikuuta 2012

Soijalasagne

Ainekset
1,5 dl tummaa soijarouhetta
2,5 dl vettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tölkki (400g) tomaattimurskaa
12 lasagnelevyä
1 litra maitoa
vehnäjauhoja
2-3 dl juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
oreganoa
basilikaa
öljyä

Liota soijarouhetta vedessä puolen tunnin ajan. Silppua sillä aikaa sipuli ja valkosipuli sekä kuumenna maito kuumaksi ja suurusta se suunnilleen piimän paksuiseksi ja mausta valkopippurilla ja suolalla.

Kuullota sipuleita pannulla öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon soija ja tomaattimurska. Täytä tölkki puolilleen vedellä ja huuhtele loput tomaatit sillä ja kaada vesi pannulle. Lisää sekaan teelusikallisen verran oreganoa ja basilikaa. Anna hautua hiljalleen vartin verran kunnes seos ei ole enää aivan löysää. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Lado uunivuokaan siten, että aloitat maitokastikkeella, jonka päälle soijakastiketta. Sen jälkeen ensimmäinen levy lasagnelevyä (4 kpl). Sitten taas maitokastiketta, soijaa ja levyt. Vielä kolmas kerros samalla tavalla ja päällimmäiseksi levyjen päälle vielä kastikkeet jonka päälle juustoraaste. paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti