lauantai 11. helmikuuta 2012

Porkkana-ananaskakku

Ainekset
3 dl hienoa porkkanaraastetta
1 tölkki ananasmurskaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoa tai -rouhetta
3 munaa
2 dl dokeria
1 dl öljyä
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
0,5 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
1 dl tummaa rommia
korppujauhoja
rasvaa

Vatkaa munat ja sokeri (2 dl) vaahdoksi. Sekoita jauhot ja muut kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää puolet jauhoseoksesta munasokerivaahdon sekaan. Lisää porkkanaraaste ja ananas nesteineen joukkoon. Sekoita ja lisää lopuksi loput jauhoseoksesta. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Liuota sokeri (0,5 dl) veden sekaan ja kaada joukkoon rommi. Kostuta hieman jäähtynyt kakku tällä nesteellä.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti