lauantai 25. helmikuuta 2012

Tortelloni con crema di formaggio con burro e salvia con pancetta

Suomalaisittain tuorejuustotuorepastaa salviavoikastikkeella pekonin kera.

Ricottatäytteellä tämä oli tarkoitus tehdä mutta kun ei taaskaan tuppukylästä löytynyt tarvittavaa niin piti tyytyä tuorejuustoon.

Pasta
n. 4,5 dl durumvehnäjauhoja
3 munaa
2-3 rkl hienonnettua pinaattia
0,5 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

Täyte
1 purkki Philadelphia-tuorejuustoa
Tuoretta basilikaa ja persiljaa hienonnettuna yht. 1 dl
1 valkosipulinkynsi

Kastike
Nyrkilllinen voita (olisko jotain 100 grammaa tms)
Purkillinen ruokakermaa
2-3 rkl hienonnettua salviaa
Mustapippuria
Suolaa

Lisäksi paketillinen pekonia tai pancettaa.

Tee pastataikina; sekoita ainekset kimmoisaksi taikinaksi, vaivaa kymmenkunta minuuttia ja jätä kelmuun jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. Kovat jätkät tekee taikinan leivinlaudalla, mutta käy siihen kulho tai yleiskonekin.

Valmista täyte; sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin.

Kaulitse pastasta ohuita levyjä, mieluiten pastakoneella, ja leikkaa levystä n. 5x5 cm paloja. Näistä tulee tortelloneja, mutta jos teet pienempiä, n. 3x3 cm, niin kyseessäpä onkin tortellini. Laita levyn keskelle puoli teelusikallista täytettä ja käännä levy kiinni kolmion muotoon. Taita sormiasi hyväksikäyttäen kolmion päät toistensa päälle. Kuvilla varustettu ohje löytyy täältä. Keitä pastaa reilussa suolatussa vedessä 3-5 minuuttia.

Sekoita kastike (joka saa hautua hiljalleen kymmenisen minuuttia samalla kun paistat pekonin ja keität pastan) pastan joukkoon ja tarjoile heti.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti