perjantai 2. maaliskuuta 2012

Mustikkarahkakakku tuorejuustolla

Ainekset

3 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl pähkinä- tai mantelijauhetta
250 g rahkaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3,5 dl jäisiä mustikoita
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Vaahdota munat ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon pähkinäjauhe sekä rahka ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää jauhot, leivinjauhe ja sooda ja sekoita. Lisää mustikat joukkoon ja kääntele varovasti ilman että mustikat sulavat tai hajoavat. Lisää lopuksi tuorejuusto noin teelusikallisen kokoisina paloina sekaan ja kääntele varovasti.

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (mitä pienempi, sen paksumpi, parempi ja mehevämpi kakusta tulee) ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 45 minuuttia.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti