sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Creme brulee

Ainekset kahdelle
2 dl kuohukermaa
0,5 dl maitoa
1 vaniljatanko
3 keltuaista
0,5 dl sokeria
tummaa sokeria (muscovado, ruoko, fariini tms)

Kuumenna uuni noin 130 asteeseen. Sekoita kerma ja maito kattilassa. Lisää joukkoon vaniljatangon sisältö ja tanko. Kuumenna ja anna vetäytyä viitisen minuuttia. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Anna kermamaidon hieman jäähtyä ja yhdistä ainekset. Kaada uuninkestäviin astioihin (mitä laakeampi ja matalampi, sen parempi) ja aseta astiat uuniin vesihauteeseen. Anna paistua 45-60 minuuttia kunnes sisältö on hyytynyt. Ota pois uunista ja jäähdytä. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle tummaa sokeria ja sulata se. Parhaiten homma käy kaasupolttimella, mutta jonkinmoiseen lopputulokseen pääsee uunin grillvastuksillakin tarpeen vaatiessa.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti