sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Hevosenpaistia ja pinaattikastiketta

Heppaa tuli taas pakastimen täydeltä, joten eikun paistia väsäämään... Lisukkeena toimi tällä kertaa makeahko pinaattikastike, karamellisoidut juurekset sekä kirveliperunat tavallisesta ja Blue Kongo -lajikkeesta.

Ota paisti tunniksi huoneenlämpöön. Mausta paistin pinta suolalla ja mustapippurilla ja käytä se pikaisesti erittäin kuumalla pannulla. Laita paisti uunivuokaan ja kaada mukaan lihalientä ja/tai punaviiniä sen verran, että paistista noin puolet jää nesteen yläpuolelle. Lisää joukkoon pari laakerinlehteä ja tökkää paistimittari lihan paksuimpaan kohtaan kiinni. Paista 150 asteessa kunnes mittari näyttää 60-63 astetta. 60 lienee aika lähellä mediumia, 63 medium+, 65 kypsä ja 70 pilalla. Ota paisti uunista ja kääri folioon 10-15 minuutiksi. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

Pinaattikastike
1 dl jauhettua pakastepinaattia
puolikas sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl ruokakermaa
sokeria
suolaa
mustapippuria

Keitä sipulit pehmeäksi ja sekoita pinaatin kanssa. Jos haluat vahvemman valkosipulin maun, niin lisää valkosipulit vasta loppuvaiheessa. Lisää sekaan kerma ja soseuta sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla makusi mukaan ja kuumenna vielä ennen tarjoilua.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti