sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Pörkölt

Unkarin matkalta tarttui mukaan paprikaa muodossa jos toisessa ja koskapa kunnon pörkölt jäi paikan päällä nauttimatta niin pitihän moista sitten päästä kokeilemaan.

Pörkölt on unkarilaista paprikalla maustettua lihapataa, joka tarjoillaan useimmiten joko perunoiden tai mykyjen kera. Tällä kertaa lisukkeina toimivat paprikaiset lohkoperunat sekä punakaali.

Ainekset
500 g lihaa (vaikkapa nauta,  hevonen, lammas tai sika)
2 paprikaa kuutioituna
2 rkl makeata paprikajauhetta
1 rkl tulista paprikajauhetta
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
Öljyä
Suolaa
Mustapippuria

Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää kuutioitu liha joukkoon ja ruskista jonkin aikaa. Lisää joukkoon tomaattimurska ja paprikajauheet. Sekoita ja anna hautua pienellä lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin kahden tunnin ajan. Lisää paprikakuutiot ja anna hautua vielä puolisen tuntia. Lopputuloksen pitäisi olla melko paksua, melkeinpä ennemmin sosemaista kuin lientä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti