sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Mansikkakookosvanukastorttu

Pohja
1 muna
0,4 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta


Täyte 1
1 pussi vaniljavanukas- tai kastikeaineita
2 dl kookosmaitoa
2 liivatelehteä


Täyte 2
3 dl mansikoita
1,5 liivatelehteä
0,5 dl sokeria

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita toisessa astiassa kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekasan. Sekoita varovasti. Kaada taikina pieneen (20cm tai alle) irtopohjavuokaan ja paista 150 asteessa 10 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Valmista pussin ohjeen mukaan vanukas/kastike. Ohjeessa lienee nestemäärä 3 dl mutta käytä vain 2 dl. Kun kastike on paksuuntunut, sekoita joukkoon kookosmaito. Liota liivatelehtiä 5 minuutin ajan kylmässä vedessä. Kuumella muutama lusikallinen vettä kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet veden sekaan. Anna jäähtyä hieman ja kaada liivateneste vanukasseoksen sekaan. Kaada kastike vuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Kun kastike on hyytynyt, valmista toinen täyte. Kiehauta mansikat sokerin kanssa ja lisää tarvittaessa hieman vettä sekaan. Toimi liivatteen kanssa samoin kuin edellisen täytteen kanssa. Mansikat kannattaa kiehauttaa jo aikaisemmin ja lisätä liivatteet sitten jo jäähtyneeseen mansikkaseokseen. Kaada mansikkaseos varovasti vuokaan täytteen päälle ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti