lauantai 11. helmikuuta 2012

Linssikatkarapukeitto

Ainekset (2 reilua annosta)
1 dl punaisia linssejä
1,5 dl katkarapuja
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 tl chilijauhetta
1 tlk Kevyt & paksu -ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi. Kuullota niitä hetken aikaa öljyssä. Lisää chilijauhe ja linssit ja anna hautua hetken aikaa. Lisää sekaan vettä sen verran että linssit peittyvät ja pääsevät kiehumaan. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, lisää vettä tarvittaessa. Kaada sekaan ruokakerma ja anna hautua hetken aikaa. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sekaan katkaravut. Lisää vettä jotta saat keitosta haluamasi paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää annoksen päälle muutama rapeaksi paistettu jättikatkarapu sekä oliiviöljyssä paistettuja krutonkeja.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti