sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

BBQ-pihvit ja ohrainen naurislaatikko

Jääkaapin perukoilta löytyi kilon verran nauriita aja niistä piti jotain loihtia. Pienellä googletuksella löytyikin naurislaatikon ohje ja tuntui luontevalta lisätä joukkoon myös kokonaisia ohraryynejä. Kaverikseen laatikko sai possupihvejä joita valeltiin Pippurimyllyn loihtimalla maailman ehkä parhaalla BBQ-kastikkeella. Lisukkeeksi pääsivät tällä kerralla inkiväärihunajaporkkanat, parsakaali ja kantarellimuhennos.

Naurislaatikko
1 kg nauriita
2 dl kokonaisia ohraryynejä
0,5 dl siirappia
50 g rasvaa tai öljyä
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
muskottipähkinää

Kuori ja palastele nauriit. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä kunnes ne pehmenevät. Soseuta nauriit nuijalla tai sauvasekoittimella. Keitä ohraryynejä noin 20 minuuttia erillisessä kattilassa. Sekoita ryynit naurissoseen joukkoon ja lisää loput ainekset. Sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 100 asteessa noin 5 tuntia.

BBQ-pihvit
4 kpl possun pihviä
2-3 kynttä valkosipulia hienonnettuna
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl juustokuminaa
1,6 dl ketsuppia
0,8 dl kolaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl viinietikkaa
1/4 tl mustapippuria
oliiviöljyä

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli, chili ja kumina. Sekoittele hetken aikaa ja lisää loput aineet. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen viitisen minuuttia. Paista pihveihin ruskehtava pinta kuumalla paistinpannulla. Laita sen jälkeen pihvit uuniin 100 asteeseen ja paista niitä useamman tunnin ajan sivellen BBQ-kastiketta pintaan välillä. Käännä pihvit aina lisätessäsi kastiketta.

Inkiväärihunajaporkkanat
4-5 isoa porkkanaa
2 rkl hunajaa
1 tl inkiväärijauhetta
1 rkl vehnäjauhoja

Kuori, paloittele ja keitä porkkanat napakan kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Lisää porkkanoiden joukkoon hunaja sekä inkivääri ja pyörittele niitä jonkin aikaa kattilassa. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää vettä ja suurusta hunajaliemi sillä.

Kantarellimuhennos
1-2 dl kantarelleja
1 pieni sipuli tai 1 rkl sipulirouhetta
1 dl ruokakermaa
1-2 dl vettä
valkopippuria
0,5 tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
öljyä

Paista sienet ja sipulit pannulla öljyssä. Lisää sekaan jauhot ja sekoita. Lisää vesi hiljalleen ja sekoita hyvin. Lisää kerma ja hauduta 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti