sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Korvasienikeitto

Korvasieni on sienten kuningas. Ja siitä tehty keitto varmaan maailman parasta keittoa. Tässä perusversion ohje kahdelle.

Ainekset
1 dl käsiteltyjä ja pilkkotuja korvasieniä
2 salottisipulia tai 1 pieni tavallinen sipuli
2 dl ruokakermaa
4 dl maitoa
öljyä
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria

Käsittele sienet, jos ne ovat tuoreita. Eli keitä kahteen tai kolmeen kertaan viiden minuutin ajan runsaassa vedessä. Vaihda vesi välillä ja huuhtele sienet. Älä hengitä muodostuvaa höyryä. Pilko sienet ja sipulit aivan pieneksi. Kaada tilkka öljyä kattilaan ja lisää pilkotut sienet ja sipulit. Kypsennä hetken aikaa ja lisää jauhot. Kaada hitaasti joukkoon maito ja kerma. Anna hautua kannen alla hiljalleen 10-15 minuuttia. Mausta suolala ja pippurilla. Tarjoa patongin ja sherryn kanssa.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti