perjantai 26. maaliskuuta 2010

Vuohenjuustopiirakka

Nyttemmin vuohenjuustoon hullaantuneena on tullut kokeiltua jos jonkinmoisia ruokia, joissa vuohenjuusto näyttelee vähintään sivuosaa. Tällä kertaa kyseessä on kuitenkin pääosan esittäjä perjantai-illan pikkulämpimässä piirakassa.

Ainekset
piirakkataikinan pohja
pari kourallista parsakaalia
kourallinen aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyssä
2-2,5 dl ruokakermaa
1 dl vettä
1 pötkö vuohenjuustoa
ripaus sipulijauhetta
mustapippuria
suolaa
hunajaa
rucolaa

Sulata valmis piirakkataikina tai tee itse oma versio (1 muna sekä rasvaa ja jauhoja sopivassa suhteessa; siten että taikinasta tulee kiinteä pallo jonka voi levittää piirakkavuokaan). Painele taikina voideltuun 20 cm piirakkavuokaan. Paista pannulla tomaatteja hetken aikaa ja lisää parsakaali, sipulijauhe ja kerma sekä vesi. Sekoita. Anna hautua hetken aikaa ja mausta pippurilla ja suolalla. Kaada seos piirakkapohjan päälle ja levittele viipaloitu vuohenjuusto pinnalle. Valuta juuston päälle hieman hunajaa. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ja ripottele päälle rucolaa. Tarjoa sauvignon blancin kanssa hyvässä seurassa.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti