lauantai 27. maaliskuuta 2010

Karitsaa ja rucolapestoa

Pääsiäinen lähestyy ja koska pääsiäisenä ei olla maisemissa, niin pääsiäisen ruuat piti kokkailla jo nyt. Kaupan tarjouslaarista sattui löytymään karitsan paistijauhelihaa joten siitä päästiin hyvin liikkeelle. Lampaan ja karitsan kanssa pitää olla valkosipulia jossain muodossa, joten valkosipulikermaperunat oli luonnollinen vaihtoehto lisäkkeelle.

Karitsapihvit
400 g karitsan jauhelihaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista pihvit pannulla kauniin ruskeiksi.

Valkosipulikermaperunat
8 keskikokoista perunaa
6 valkosipulin kynttä
2,5 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria

Kuori ja viipaloi perunat sekä valkosipulit. Lado ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele hieman suolaa ja valkopippuria sekaan. Kaada kerma päälle. Paista 175 asteessa tunnin ajan.


Rucolapesto
1 ruukullinen rucolaa
1 dl parmesaania
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä
1 valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria

Jauha kaikki aineet hienoksi tahnaksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti