lauantai 8. lokakuuta 2011

Kurpitsapiirakka

Pohja
150 g digestive-keksejä
3/4 dl sokeria
1 tl inkivääriä
0,5 dl öljyä

Täyte
n. 500 g kurpitsaa
3 munaa
2 dl maitoa
1 dl (fariini)sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl muskottipähkinää

Jauha keksit hienoksi, sekoita joukkoon sokeri, inkivääri ja öljy. Painele seos irtovuoan pohjalle. Paista pohjaa 200 asteessa muutaman minuutin ajan.

Pilko kurpitsa pieniksi kuutioiksi ja keitä pehmeäksi. Soseuta ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon munat, maito, sokeri ja mausteet. Sekoita tai vatkaa hyvin kaikki keskenään sekaisin tasaiseksi. Kaada paistetun pohjan päälle. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Jos pinta uhkaa tummua, laita vaikkapa kattilan kansi vuoan päälle. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti