sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Borsch-keitto

Borsch-keiton reseptejä lienee niin monta kuin sen tekijöitäkin. Kunhan muistaa ettei sotke sekaan säilykepunajuuria niin kaikki menee hyvin. Tässä yksi versio.

Ainekset
5-7 isohkoa punajuurta
Puolikas kaali (ehkä 1,5 litraa pilkottuna)
3 isoa porkkanaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
n. 400 g nakkeja
2-3 laakerinlehteä
Timjamia pari teelusikallista
Parikymmentä kokonaista mustapippuria
Suolaa
2 tl etikkaa

Kuori pilko punajuuret, kaali, porkkanat ja sipuli haluamasi kokoisiksi paloiksi. Ohuet noin 2x2 cm palat toimivat mielestäni hyvin. Voi ne toki raastaakin tai pilkkoa kuutioiksi. Ihan fiiliksen mukaan. Pilko nakit puolen sentin mittaisiksi pyöriksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja peitä vedellä. Pilko tai puserra valkosipuli sekaan. Mausteet voit laittaa sekaan sellaisenaan tai jossakin maustepallossa tai pussissa niin saat ne helpommin seasta pois. Keitä noin 1,5 tuntia kunnes kaikki ainekset ovat sopivan kypsiä. Lisää välillä tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja lisää lopuksi joukkoon etikka ja sekoita. Tarjoile smetanan kanssa.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti