keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Paahdetut maa-artisokat ja kurpitsarisotto

Ainekset
Maa-artisokkia haluttu määrä
Valkosipulia muutama kynsi
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Korppujauhoja

Kuori artisokat. Laita ne kokonaisten valkosipulinkynsien kanssa uunivuokaan ja kaada päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele sekaan muutama ruokalusikallinen korppujauhoja ja sekoittele. Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia kunnes artisokat kypsyvät lähes pehmeiksi.

Risotto
500 g kurpitsaa
250 g risottoriisiä
1 sipuli
n. 6 dl kana- tai lihalientä
Muutama desi mangoldia tai pinaattia silputtuna
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Parmesania raastettuna n. 0,5 dl

Silppua sipuli ja kuutioi kurpitsa pieneksi. Paista puolet kurpitsasta öljyssä pehmeäksi, noin 10 minuuttia ja soseuta se hienoksi vaikkapa sauvasekoittimella. Paista loput kurpitsat rapeiksi, reilut 10 minuuttia ja siirrä sivuun odottamaan. Kuullota sipulia jonkin aika öljyssä. Lisää sekaan riisi ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää neste pienissä erissä ja sekoittele reilusti. Lisää uutta nestettä vasta kun vanha on imeytynyt riisiin. Lisää sekaan kurpitsasose sekä -kuutiot, mangoldi/pinaatti ja parmesan. Sekoita ja anna hautua pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti