maanantai 17. lokakuuta 2011

Rosmariinipossurullat ja maa-artisokkapyree

4 possun (file)pihviä á n 100g
2 oksaa tuoretta rosmariinia
Suolaa
Mustapippuria
Öljyä paistamiseen

Pyree
400-500 g maa-artisokkaa
1 suurehko omena
1-2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
1 dl ruokakermaa
Sitruunamehua
Suolaa
Mustapippuria

Nuiji pihvit ohuiksi. Levitä pinnalle silputtu rosmariini, pippuria ja suolaa. Kääri rullalle ja sulje tarvittaessa hammastikulla. Paista pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.

Pyreetä varten kuori ja pilko artisokat, omena ja sipulit. Laita kaikki kattilaan ja keitä kypsäksi. Soseuta. Lisää joukkoon ruokakerma, tilkka sitruunamehua ja suola sekä pippuri.

Lisäkkeenä toimi mainiosti kantarellikastike, johon tarvitset:
n. 0,5 litraa tuoreita kantarelleja tai desin verran kuivattuja
1 pieni sipuli
Öljyä tai voita
Valkopippuria
Suolaa
Vehnäjauhoa pari rkl
Punaista maitoa muutama desi

Liota kuivattuja sieniä parin tunnin ajan vedessä ennen valmistusta. Pilko sipuli pieneksi. Kuullosta sieniä ja sipulia pannulla hetken aikaa pannulla öljyssä tai voissa. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja sekoita. kaada maito (sekä mahdollinen sienten liotusvesi) pienissä erissä joukkoon. Hauduta pienellä lämmöllä kannen alla vartin verran. Suurusta/lisää nestettä jotta soosista tulee mieleisesi paksuista. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti