keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Tulinen linssimuhennos

Ainekset kahdelle
2 dl punaisia linssejä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tomaatti
2 vartta selleriä
Reilu desi chorizoa tai chilisalamia
Puolikas chili
1 tl jauhettua kuminaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Persiljaa silputtuna

Pilko sipulit, valkosipuli, tomaatti ja selleri. Hienonna chili. Palastele makkara suupalan kokoisiksi paloiksi. Huuhtele linssit. Laita kattilaan 3,5 dl vettä ja 1 tl suolaa. Kun vesi kiehuu, kaada linssit sekaan. Aloita tässä vaiheessa muiden aineksien valmistus. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää sekaan makkarat, chili ja kumina. Paista parin minuutin ajan. Lisää sekaan tomaatti ja selleri. Paista hiljalleen viiden minuutin ajan. Kaada linssit sekaan ja anna hautua nin kauan että loppukin vesi on imeytynyt. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle persiljaa ja tuoretta chiliä.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti