sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Kampasimpukat ja kukkakaalimousse

Jotain erikoisempaa alkuruokaa piti väkisin saada ja hetken googletettuani päädyin kampasimpukoihin. Ja mikäs sen mukavampaa kuin lisänä kukkakaalimoussea ja yrttiöljyä rucolan kera.

Kukkakaalimousse
1 keskikokoinen kukkakaali
1 dl kermaa
1 dl parmesanraastetta
suolaa
valkopippuria

Palastele kaali pienempiin osiin ja keitä kymmenisen minuuttia. Kaada vesi pois ja lisää joukkoon kerma. Soseuta hienoksi muusiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita aivan lopussa parmesanraaste joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Yrttiöljy
1 dl oliiviöljyä
1 puntti persiljaa
1 puntti basilikaa
suolaa
mustapippuria

Soseuta kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimella ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Paistetut kampasimpukat
Varaa simpukoita 3-4 kappaletta syöjää kohti. Paista simpukoita kuumalla pannulla voissa minuutti per puoli.

Annostele keko kukkakaalimoussea lautaselle, jonka päälle paistetut simpukat. Levitä ympärille yrttiöljyä ja viimeistele annos muutamalla rucolan lehdellä. Nauti esimerkiksi sauvignon blancin kanssa.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti