tiistai 27. heinäkuuta 2010

Linssicouscous lohella ja pinaatilla

Pinaattiviikot ne senkun jatkuvat. Tällä kertaa cous cousin ja linssien seassa.

Ainekset kahdelle
1,5 dl vihreitä linssejä
1,5 dl cous cousia
n. 5 dl tuoretta pinaattia
150 g kylmäsavulohta
0,5 tl suolaa
0,5 tl kuminaa
0,5 tl paprikajauhetta
oliiviöljyä

Liota linssejä tunnin verran vedessä. Keitä niitä noin 10 minuuttia suolalla ja tilkalla oliiviöljyä maustetussa vedessä. ilman liottamista keittoaika on noin 20 minuuttia. Ota noin 2 dl vettä talteen ja kaada loppu vesi pois. Siirrä linssit sivuun odottamaan. Laita talteen otettu 2 dl vettä kattilaan ja lisää cous cous, kumina ja paprika. Sekoita ja lisää joukkoon pinaatit. Sekoita ja lisää nyt linssit ja lohi. Sekoittele hetken aikaa kunnes vesi on imeytynyt ja pinaatti pehmennyt. Asettele lautaselle ja koristele halutessasi jättikatkaravuilla ja tillinoksalla.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti