sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Venäläishenkiset suolakurkut

Kasvihuone suoltaa kurkkuja taukoamatta. Tuoreena ei pysty kaikkea syömään joten pakko säilöä. Hetken googlettamisella löytyi useampikin variaatio venäläiseen tyyliin säilötyistä kurkuista, joista sopivasti yhdistelemällä pääsin tällaiseen tulokseen.

Lado lasipurkkien (tai ämpärien, jos kurkkuja on ihan sikana) pohjalle maustekasveja. Lado sen jälkeen kurkunsiivut ja pinnalle lisää maustekasveja. Jos purkki on korkea niin laita myös puoleen väliin mausteita. Kun purkki on täynnä, niin kaada jäähdytetty suolavesi purkkeihin siten että putkit tulevat täyteen. Säilytä kylmässä - kurkut lienevät valmiita noin kuukauden päästä.

Suolaveden suhde: 1 l vettä / 0,5 dl merisuolaa. Keitä vettä kunnes suola on liuennut; jäähdytä.

Maustekasveina käytin tällä kertaa makeakirsikan, hapankirsikan, vadelman ja piparjuuren lehtiä sekä tillin kukintoja. Laitoin jokaiseen (n. 0,5 litran) purkkiin myös kakai kokonaista valkosipulin kynttä, kymmenkunta mustapippuria ja yhden laakerinlehden. Mustaherukan lehdet olisivat erittäin hyvä lisä mutta niitäpä ei ole joten ilman pitää pärjätä.

Jännityksellä jäämme odottamaan elokuun loppua ja maistamishetkeä...
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti