sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Pinaattihaukea, uusia perunoita ja korvasienikastiketta

Pinaattihauki
Haukifile, n. 250g per syöjä
Pari litraa tuoretta pinaattia
suolaa
valkopippuria

Huuhtele pinaatti. Lado puolet pinaatista alumiinifoliolle haukifileen kokoiselle alueelle. Suolaa ja pippuroi hauki molemmilta puolilta ja aseta se pinaatin päälle. Lisää lopu pinaatit kalan päälle. Sulje foliopaketti tiiviisti, kääri tarvittaessa muutama kierros foliota päälle jotta mistään ei pääse vuotamaan nestettä ulos. Laita paketti uuniin ja paista 200 asteessa tunnin ajan.

Korvasienikastike
1 dl esikäsiteltyjä korvasieniä
1 dl salottisipulisilppua
1 dl kermaa
1 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria
voita ja/tai öljyä

Kuullosta sieniä ja sipuleita pannulla voissa ja/tai öljyssä sen verran että ne saavat hieman väriä. Sekota joukkoon vehnäjauhot ja kaada hiljalleen kerma ja maito sekaan koko ajan sekoittaen. Anna hautua pienellä lämmöllä 15 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti