tiistai 27. heinäkuuta 2010

Kesäkurpitsa-pinaatti-risotto siitakkeilla

n. 2 dl riisiä
4-5 dl raastettua kesäkurpitsaa
n. 1 litra tuoretta pinaattia
1-2 dl siitakkeita tai muita sieniä
1 pieni sipuli silputtuna
puolikkaan sitruunan mehu ja kuori raastettuna
suolaa
valkopippuria
oliiviöljyä

Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa. Lisää riisit sekä sipuli ja kuullota hetken aikaa. Lisää kesäkurpitsaraaste ja sekoita. Kun raasteesta tullut neste on hävinnyt, lisää reilu desi vettä ja anna hautua hiljalleen aina välillä sekoittaen. Lisää vettä aina kun suurin osa nesteestä on imeytynyt riisiin. Älä anna riisin tarttua kiinni kattilan pohjaan, vaan pidä se löysän kosteana kaiken aikaa. Lisää vettä niin kauan, että riisi on kypsää (10-15 minuuttia). Ruskista samalla sienet öljyssä pannulla. Lisää pinaatti riisin joukkoon ja sekoita hyvin. Anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää sitruunan kuori ja mehu. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti