keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Appelsiinilla ryyditetty katkarapusalaatti

Tähän helppoon ja raikkaaseen salaattiin löytyy ainekset melkeinpä aina kaapeista, ainakin meillä :) Kaiken lisäksi se on hyvin nopea valmistaa.

Ainekset (kahdelle)
2 dl riisiä
3-4 dl vettä
3 rkl limemehua
1 tl suolaa
2 dl katkarapuja
1 dl papuja palkoina
3 appelsiinia
mustapippuria
tilliä
minttua

Laita vesi kattilaan ja lisää joukkoon limemehu ja suola. Kun vesi kiehuu, kaada riisi sekaan. Sekoita. Kun riisi alkaa kiehumaan, sammuta levy ja laita kansi kattilan päälle. Jätä kattila kuitenkin kuuman levyn päälle. Kun kiehuminen on lakannut noin minuutin päästä viimeistän, sekoita riisiä kerran ja jätä kansi päälle. Tällä keinolla riisi ei pala pohjaan ja voit jättää sen hautumaan pitkäksikin aikaa.

Huuhtele kypsä riisi lävikössä kylmällä vedellä jotta saat turhan tärkkelyksen pois ja riisi jää irtonaiseksi. Sekoita riisin sekaan katkaravut, paloitellut pavut ja paloitellut appelsiinit. Mausta tilkalla tilliä, minttua ja mustapippuria.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti