lauantai 13. helmikuuta 2010

Selleribataattivuoka kera saunamaccarain

Makkara maistuu mainiolta saunan jälkeen. Etenkin jos se on kypsennetty saunassa. Tällä kertaa kypsennysmetodina oli kiukaan päällä roikkuva makkarapannu. Siihen kun makkaran laittaa samaan aikaan kun saunan (sähkösellaisen) kytkee päälle, niin saunomisen jälkeen parin tunnin päästä makkara on mitä mainioimmillaan.

Tällä kertaa lisukkeena oli sellereistä ja bataateista valmistettu herkullinen lisäkevuoka.

Ainekset
2 keskikokoista bataattia
1 nippu varsiselleriä (5-7 vartta)
2,5 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Pilko selleri puolen sentin paksuisiksi siivuiksi ja paloittele bataatti suunnilleen saman kokoisiksi palasiksi. Laita molemmat uunivuokaan ja kaada ruokakerma sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista välillä sekoittaen saunomisen ajan, eli meikäläisen tapauksessa noin 1,5 tuntia 175 asteessa. Pidempi saunomisaika => pienempi lämpötila :)
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti