perjantai 19. helmikuuta 2010

Lanttupiirakka

Idea tähän ruokaan tuli jostain täysin nurkan takaa, mutta pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan. Lanttukukko on monelle tuttu ruoka mutta tässä hieman siihen suuntaan viittaavaa ruokaa vähän eri tavalla tehtynä.

Ainekset
5 dl hienoksi raastettua raakaa lanttua
2,5 ruokakermaa (Kevyt & paksu toimii ainakin hyvin)
n. 300 g siankylkeä siivuina (pekonikin voi toimia tässä)
valmis rukiinen pakastepiirakkataikina
n. 3 dl juustoraasteta
1 tl suolaa
hieman valkopippuria

Raasta lantut ja sekoita niiden joukkoon ruokakerma. Sulata taikina ja vuoraa sillä 28 cm kokoinen voideltu piirakkavuoka. Kaada lanttukermaseos pohjan päälle ja lado lihat lantun päälle siten, että koko piirakka peittyy lihalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes liha on saanut hieman väriä. Ripottele juustoraaste piirakan päälle ja paista vielä 20-30 minuuttia. Ota piirakka uunista ja anna sen levähtää hetken ennen tarjoilua. Tarjoa mausteisen tumman oluen kanssa.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti