tiistai 2. helmikuuta 2010

Pellavapasta

Itsetehtyä pastaa ei valmiit pastat voita. Tässä mainio ohje pellavalla höystetyn tagliatellen valmistamiseen.

4 dl vehnäjauhoja
3 munaa
2 rkl pellavansiemenrouhetta

Sekoita yleiskoneessa taikinakoukulla vehnäjauhot, munat ja pellavarouhe tiiviiksi massaksi, 5-10 minuuttia tehnee tarvittavan asian. Ota taikinapallo ja kääri se kelmuun ja laita noin 30 minuutiksi jääkaappiin.

Rullaa taikinasta pastakoneella ohuita levyjä ja leikkaa ne lopuksi nauhapastan muotoon. Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä 3-5 minuutin ajan, kunnes pasta on kypsyydeltään al dente. Tarjoa esimerkiksi meetwursti-kantarellikastikkeen ja parmesanin kera.

Kastike
1 dl aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
tilkka oliiviöljyä
100-150 g meetwursti- tai salamisuikaleita
kourallinen kuivattuja tai puoli litraa tuoreita kantarelleja
2-3 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1-2 dl sienten liotusvettä tai pelkkää vettä
mustapippuria
suolaa

Kaada kuumalle paistinpannulle tomaatit, sienet ja meetwurstisuikaleet. Jos tomaatti ei ole oliiviöljyssä säilöttyä, niin lisää pari lusikallista öljyä pannulle ennen muita aineksia. Paista aineksia muutaman minuutin ajan. Lisää sekaan jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kerma ja vesi ja sekoita hyvin. Anna hautua noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti