lauantai 6. helmikuuta 2010

Keitetty kieli

Kieli maistuu mahtavalta tillikastikkeen kanssa. Tässä ohje molemmille.

Ainekset
2 porsaan kieltä
Iso porkkana
Sipuli
2 laakerinlehteä
5-10 kokonaista mustapippuria
Kylmää vettä

Laita kaikki ainekset kattilaan. Laita vettä sen verran että kielet peittyvät kunnolla. Keitä hiljalleen noin 1,5 tuntia. Ota kielestä valkoiseksi muuttunut "nahka" pois jollet halua syödä sitä. Paista kieltä pannulla pienessä tilkassa oliiviöljyä sen verran että pinta saa kauniin värin. Trajoa tillikastikkeen ja keitettyjen tai paistettujen perunoiden kera.

Tillikastike
2 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoa
2 dl vettä
2 rkl kuivattua tilliä
suolaa
mustapippuria
öljyä

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää jauhot sekaan ja sekoita. Lisää vesi sekaa ja sekoita hyvin. Lisää kerma ja tilli ja anna hautua 10-15 minuuttia pienellä lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Bookmark and Share

1 kommentti:

  1. Kieli on herkullista, mutta tuo pinnan ruskistus oli jotakin ihan uutta. Kiitos vinkistä, pitää kokeilla :)

    VastaaPoista