torstai 4. helmikuuta 2010

Eksoottinen katkarapu-itukeitto

Ainekset (2 annosta)

2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl chilijauhetta
0,5 l vettä
1 dl ruokakermaa
2 ohueksi viipaloitua pientä (tai 1 iso) porkkanaa
pieni purkillinen herkkusieniä
2 dl katkarapuja
muutama kourallinen mung-pavun tai muita ituja
2 rkl kalakastiketta
2 rkl limemehua
tilkka öljyä

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää raastettu inkivääri ja chilijauhe. Lisää hetken päästä vesi ja anna kumentua kiehuvaksi. Keitä pari minuuttia ja siivilöi inkivääri pois. Laita vesi takaisin kattilaan. Lisää porkkanat ja herkkusienet. anna kiehua pari minuuttia, jonka jälkeen lisää idut joukkoon. Kuumenna hetki ja lisää kerma ja katkaravut. Anna kiehahtaa ja mausta keitto kalakastikkeella ja limemehulla.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti