sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Ryppyperunat ja mojo

Kanarialla syödään reilusti suolatussa suolassa kypsennettyjä perunoita, ryppyperunoita nimeltään. Niiden kanssa pitää ehdottomasti saada tuhtia mojo-kastiketta.

Ryppyperunat
n. 500g pieniä kuorellisia perunoita, esim. Puikula
2,5 rkl karkeaa merisuolaa
Vettä

Laita perunat kylmään veteen. Kuumenna, kunnes vesi kiehuu. Lisää ruola. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Kaada lähes kaikki vesi pois, jätä noin 1 cm verran vettä kattilan pohjalle. Pyörittele kattilaa ja anna kiehua kunnes kaikki vesi on pois. Pyörittele vielä hetken aikaa, jotta perunat muuttuvat hiukan valkoisiksi. Tarjoa mojo-kastikkeen kera.

Mojo-kastike
1 punainen paprika
puolikas punainen chili siemenet poistettuna
1 paahdettu leivänsiivu
0,5 dl manteleita
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
2 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl kuminaa
1 tl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl makeaa chilikastiketta

Palastele kaikki ainekset ja soseuta ne tehosekoittimella. Tarjoa ryppyperunoiden kanssa.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti