torstai 18. helmikuuta 2010

Lohta ja nuudelia

Jostain tuli tarve saada nuudelipohjaista pikkuruokaa. Ja kaapista löytyi sopivasti nuudelipussin jämät ja pakastimesta lohta. Niinpä siitä sitten kehkeytyi tällainen.

Ainekset
nuudelia parin hengen annos
kylmäsavulohta 150 g
wok-vihanneksia pakasteena
3 cm pätkä punaista chiliä pilkottuna
3 valkosipulinkynttä viipaloituna
2-3 rkl kalakastiketta
2-3 rkl osterikastiketta
seesamiöljyä paistamiseen
sokeria 1-2 tl
chilijauhetta maun mukaan
rucolaa

Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Paksumpia voit joutua hieman liottamaan ensin, joten huomioi se valmistusajassa. Valmista samaan aikaan paistinpannulla loput; kuumenna tilkka seesamiöljyä pannulla ja paista chiliä ja valkosipulia hetken aikaa siinä. Lisää sulatetut wok-vihannekset ja anna niiden kuumentua. Lisää lohi ja anna sen lämmetä mutta ei kypsyä. Tässä vaiheessa nuudelien pitäisi olla valmiita ja valutuksen jälkeen kaada ne paistinpannulle kaiken muun sekaan. Lisää kala- ja osterikastike, sokeri ja chilijauhe. Sekoita hyvin ja annostele lautaselle. Ripottele päälle rucolaa ja nauti hyvässä seurassa.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti