sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Churrot

Churrot on namia, aamupalalla tai jälkiruokana. Espanjassa niitä tavataan syödä aamupalalla paksun kaakaon kanssa, johon niitä dippaillaan. Muuta ei sitten juuri syödäkään.

Churrot
2,5 dl vettä
1 dl öljyä
1/4 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 munaa
Öljyä paistamiseen

Laita vesi, öljy ja suola kattilaan. Anna kiehahtaa. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Kun tahna on paksuuntunut niin ota kattila pois levyltä. Sekoita erikseen munat ja lisää ne taikinan sekaan hyvin sekoittaen. Kuumenna kattilassa, paistinpannulla tai rasvakeittimessä öljyä. Purista pursotuspussilla tai pursottimella sormenvahvuisia 10-15 sentin mittaisia tankoja ja paista niitä muutaman minuutin ajan kunnes ne ovat kauniita kullanruskeita. Nosta churrot valumaan hetkeksi talouspaperin päälle. Pyöritä ne sokerissa ja tarkoile heti lämpimänä paksun kaakaon kanssa. Kaakaon voit valmistaa kuten minkä tahansa kaakaon, mutta suurusta se lopuksi esimerkiksi maissi- tai perunajauholla paksuksi.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti