maanantai 1. helmikuuta 2010

Rukiinen vuokaleipä

Jostain löytyi rukiisen vuokaleivän ohje ja sitä hieman tuunaamalla syntyi tällainen luomus.

Ainekset
3 dl lämmintä vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl öljyä
0,5 dl vehnäleseitä
3,5 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Lisää kaikki ainekset kulhoon, hiiva viimeisenä jauhojen päälle. Vaivaa taikinaa yleiskoneen taikinakoukulla muutaman minuutin ajan, kunnes taikina lähtee irti kulhon reunoista. Se saa jäädä kuitenkin tahmeaksi ja hieman kosteahkoksi. Laita liina kulhon päälle ja anna nousta puolisen tuntia. Muotoile taikinasta vuokaan sopivan kokoinen leipä ja laita se vuokaan. Peitä vuoka liinalla ja anna nousta lämpimässä paikassa toiset puoli tuntia. Paista leipää 175 asteessa noin puoli tuntia.
Bookmark and Share

1 kommentti:

  1. Kiitokset hyvästä reseptistä. Maisteltiin juuri uunituoretta vuokaleipää.

    VastaaPoista